HACCP

To metoda zapewnienia bezpieczeństwa żywności, która opiera się przede wszystkim na zapobieganiu mogącym wystąpić zagrożeniom.
W skrócie – sklep spożywczy, czy mięsny – to kontakt z żywnością. Wdrażanie systemu polega na zidentyfikowaniu miejsc, w których mogą pojawić się niebezpieczeństwa i odpowiednim zareagowaniu, jeżeli zagrożenie takie wystąpi. HACCP to właściwie system polegający na samokontroli, bo to firma wdrażająca go sama decyduje, które momenty w produkcji czy sprzedaży wiążą się z zagrożeniem dla żywności i które spośród nich mogą być skutecznie w placówce wyeliminowane. Zadanie systemu to określenie jak obserwować/nadzorować niebezpieczne miejsca i co zrobić, kiedy zagrożenia się pojawią. W krajach UE oraz USA system HACCP jest obowiązkowy z prawnego punktu widzenia we wszystkich branżach przemysłu spożywczego, obrocie żywnością oraz w żywieniu zbiorowym.


Zadzwoń i umów się na rozmowę
Kontakt
Odległość to dla nas nie problem! Realizujemy nasze projekty w całej Polsce, więc pisz śmiało, bo możemy dojechać wszędzie!
Obsługujemy wszystkie Polskie miasta, w tym:
Warszawa
Poznań
Kraków
Wrocław
Bydgoszcz
Lublin
Gorzów Wielkopolski
Opole
Rzeszów
Białystok
Gdańsk, Gdynia, Sopot
Katowice
Kielce
Olsztyn
Szczecin
Łódź
Toruń
Radom
Sosnowiec
Częstochowa
Gliwice
Zabrze
Płock
Tychy
Włocławek
Elbląg
Zielona Góra
Bytom
Rybnik
Ruda Śląska
Bielsko-Biała
Dąbrowa Górnicza
Wałbrzych

Odwiedź nas
85-758 Bydgoszcz